Balance & Coördinatie

Hier leert uw hond om zijn/haar lichaam goed te gebruiken, diverse spieren te spannen en dus controle te hebben over zijn/haar lijf.

Door de diverse oefeningen die de hond leert wordt hij/zij zich bewust van zijn hele lijf. Omdat de hond het nooit fout doet tijdens deze trainingen ontstaat zowel bij hond als bij de baas geen stress. Spelenderwijs leert uw hond gebruik te maken van lijf en ledematen waarbij hij/zij ook nog leert om zijn of haar eigenaar te vertrouwen. De oefeningen versterken op die manier ook nog eens de band tussen u en uw hond.

De balansoefeningen kunnen helpen ter voorbereiding van diverse  sporten, maar ook om bijvoorbeeld te revalideren na blessures e.d. Voor de onzekere hond wordt door deze training het zelfvertrouwen vergroot waardoor de hond, ook tijdens activiteiten die hij spannend vindt, steeds zekerder van zichzelf wordt en daardoor ook vrijer wordt in het dagelijkse leven.

Uit ervaring is gebleken dat onzekere honden meer zelfvertrouwen krijgen door het oefenen op bijvoorbeeld de eggball of de peanutball. Dit zijn opblaasballen in de vorm van een ei of pinda. Tijdens het trainen met de egg- en peanutball wordt gewerkt aan bespiering in zowel de voor- en achterhand, en de rug. De hond zal leren om intensief te werken op de ballen, hij/zij leert op wiebelende ondergrond zijn/haar evenwicht te bewaren. De egg- en peanutball kunnen worden aangepast aan de grootte en zwaarte van uw hond. 

Naast de egg- en peanutball zullen we nog meer balansoefeningen doen met andere materialen zoals bijvoorbeeld cavaletti's. Tijdens deze oefening waarbij de hond over lage hindernissen loopt zonder de cavaletti’s aan te raken train je het evenwicht en de spieren van de hond. Honden vergroten hun concentratievermogen en hun zelfvertrouwen. Ze worden zich bewust van alle vier hun pootjes.

De honden leren om te lopen over smalle planken, op opgeblazen kussens te staan, met vier pootjes tegelijk op een kistje staan etc. Kortom, de hond gaat zich meer en meer bewust worden van wat hij/zij doet.

Het is een leuke training en is voor {bijna} alle honden geschikt. Van pups tot volwassen hond, maar ook voor de oude{re} honden. De oefeningen zijn geschikt voor kleine, middelmaat en grote rassen, bij de hele grote rassen zullen we de oefeningen iets moeten aanpassen.  

Bron : Dogs & Music

Foto's van ons kun je vinden op onze Facebook pagina : 
 

www.facebook.com/groups/900252916653084/