Nadac Hoopers

Nadac Hoopers is zeer laagdrempelig,en geschikt voor bijna elke hond.
Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor , de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.
De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie 'gestuurd'. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler.
Ook voor handlers met fysieke beperkingen is Hoopers zeer goed te doen.Omdat de hond op afstand gestuurd en gehandeld wordt, hoeft de handler zelf minimale activiteit te verrichten. Door middel van lichaams- en stem commando’s wordt richting aangegeven, en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas. Zelfs op afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist! 

Hoopers is daarmee geschikt voor honden van alle leeftijden en zelfs voor honden met blessures. 
Ook voor jonge honden is Hoopers een leuke afwisseling en kan het een goede en minder belastende voorbereiding zijn op de agility.
Maar eigenlijk is Hoopers, voor iedere hond die het leuk vind om met het baasje te werken, geschikt.

Bron : Nadac-Hoopers-Nederland
 

Nadac Agility

Nadac Agility komt uit Amerika en heeft enkele onderdelen, waaronder Nadac Hoopers, Tunnelers, Barrels, Vast en Numbered Parcours. 
Deze kunnen allemaal voorkomen bij wedstrijden van Nadac Hoopers Nederland en worden dan ook getraind door de gecertificeerde instructeurs die je vindt op deze site : https://www.nadac-hoopers-nederland.nl/gecertificeerde-instructeurs/ 
België staat helemaal onderaan. 

Verder bied Nadac Agility nog de volgende onderdelen aan : Touch 'n Go, Weavers en Extreme Games Challenge. 

Verschil Nadac Agility en Agility

Bij Agility loopt de handler meestal mee met de hond op een afstand van elkaar die kan variëren van 1m tot 3m. De hond blijft ongeveer gelijk met de handler en gaat dus niet voluit. Zoals in elke discipline, staat de ontwikkeling van een sport niet stil. Dit was ook zo bij Agility in Amerika. Men zocht naar een nieuwe manier om de honden nog sneller en foutloos een parcour te laten afleggen. Zo is Nadac Agility ontstaan. De hond werkt zelfstandig maar blijft constant in verbinding met de handler. De hond kan hier op volle snelheid gaan zonder dat hij geremd wordt door een meerennende baas. 

De snelheid heeft men erin gekregen door de hoopers toestellen. En het was ook nog een goede voorbereiding voor jonge honden die nog niet - door de belasting van vele agility toestellen - te leren handlen. De oudere honden konden na hun succesvolle agility carriere, terugvallen op Nadac Hoopers en daardoor niet in een zwart gat vallen. 

Amerika is overtuigt, Nederland ziet ook al de voordelen van Nadac Hoopers voor de Agility honden. Nu België nog ! 
 

 

Bron : Dogs & Music; Nadac Hoopers Nederland

 

Foto's van ons kun je vinden op onze Facebook pagina : 

 

www.facebook.com/groups/900252916653084/