Treibball

Treibball is een in België een nog zeer jonge en vrijwel onbekende hondensport. Treibball is door Jan Nijboer bedacht, een Nederlander die in Duitsland woont.

In Duitsland, Zwitserland en Nederland is het een populaire sport, waar eigenlijk hele diverse rassen aan meedoen. Het is dus geen sport voor alleen maar veedrijvers en hoedende honden! Alle honden kunnen dit doen.

In het midden van een groot veld liggen 8 grote ballen (meestal gymnastiekballen). Je kunt het vergelijken met voetbal, maar dan voor honden. Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten. De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de baas, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen.

Treibball is geen belastende sport, en is daarom ook geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking. Ook alle soorten baasjes komen in aanmerking omdat het ook voor de baas een niet belastende sport is.

 

 

Enkele spelvariaties zijn: parcours afleggen met een bal, dirigeren/sturen, time-gambling.

 

 

Bron : Dogs & Music

Foto's van ons kun je vinden op onze Facebook pagina : 
 

www.facebook.com/groups/900252916653084/