Dogdance

Bij doggy dance leer je je hond verschillende trukjes aan, zoals weaven tussen de benen, beertje, rollen, er is te veel om op te noemen.
Het is dé pleziersport en vrijetijdsbesteding voor honden en baasjes. Daarna kies je een leuk muziekje dat past bij jou en je hond. De geleerde oefeningen zet je om in een routine, een dansje dat je uitvoert samen met je hond op maat van de muziek. Doggy dance is een beloningsgerichte discipline, dus hondvriendelijk en leuk voor zowel hond als baas.   
Naast het klassieke doggy dance, free style genoemd, heb je ook het heelwork to music. Dit zijn volgoefeningen op muziek gezet. De hond moet zowel links,rechts, voor als achter het baasje dichtbij volgen. 

Dog Tricks

Dit zijn de oefeningen die nog verder gaan dan dogdance : skaten, opruimen, de krant brengen,....... De oefeningen die een hulphond ook krijgt aangeleerd. 

Clicker- en Platformtraining, SATS 

Dit zijn hulpmiddelen om de verschillende oefenen, en er zijn er honderden, vlugger en beter aan te leren. Er worden hier aparte workshop over gegeven. 

Choreo

Workshops of Cursussen voor Instructeurs hoe je een routine in elkaar zet. Hoe te begingen, op wat letten, bijhorende kleding en attributen. 
 
Bron : Dogs & Music
 

Foto vind je op :

 www.facebook.com/groups/900252916653084/